Loomaaia naaritsatel on kevad südames

Tallinna Loomaaia naaritsatel on alanud paaritumishooaeg. Ning kuigi teadustöötajad on eelnevalt paika pannud, kes kellega sobida võiks, ei leia asjaosalised ise tihtilugu, et nende kevadised toimetused alati inimeste tahtmist mööda käima peaks. Teinekord ei jõua nad ära oodata, millal loomaaia töötajad leiavad aega neid vastassugupoole esindajaga kokku viia ning nõnda jookseb nii mõnigi isane loomake naaberpuuri emase poole kiigates oma aedikus kudrutades ringi, ja emane naarits Rulla, kelle romantiline suhe kõrval elava Rinaldoga ka ulukihooldajate südamed võitis, pahandas kavaleri ümberpaigutamise peale sedavõrd, et kogu pesakasti sisustuse aediku tagumisse ossa kandis ning endale lumehange pesa ehitas. Nüüd võib varem lustaka ja mänguhimulisena tuntud naaritsaneiu nägemisest ainult unistada ning tema olemasolust annavad märku vaid ärasöödud toit ja jäljed lumel.

Noor üheaastane Graatsia annab oma eelistustest teada päris valjuhäälselt. Naabrimees Sulost ta lugu ei pea ning seepärast tuleb viimasel sageli kõrval elutseva emase ägedat käutsumist kuulda. Vastas resideeruva Ralfiga vaatab Graatsia aga andunult tõtt. Ning jällegi on inimesed need, kelle kuri käsi üksteist leidnud naaritsatel kohtuda ei lase.

Posted by:

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.