Naaritsa seire Hiiumaal

Igakevadine seire on näidanud, et Hiiumaa naaritsa populatsioon on püsinud viimastel aastatel stabiilsena. Seda vaatamata asjaolule, et naaritsaid pole alates 2017. aastast saarele juurde viidud ja eelmine suvi oli ootamatult kuiv, mistõttu leidus saarel ka naaritsale sobivaid toiduobjekte tavapärasest vähem. Vaatamata rasketele oludele pidasid naaritsad vastu ja eelmistel nädalatel toimunud seire käigus õnnestus kinni püüda 10 naaritsat. Neist üks emane, kaheksa isast ja üks tuvastamata sooga, kel õnnestus enne ülevaatust lõksust põgeneda. Kõige toredam on aga, et kõik kätte saadud naaritsad olid looduses sündinud loomad (mitte loomaaiast saarele viidud). Sellele vaatamata, oli üks naaritsatest meile juba tuttav – see loom oli meie lõksu jäänud ka 2017. aasta seire käigus, mis tähendab, et ta on saarel elanud juba vähemalt 3 aastat. Lisaks kinnipüütud loomadele leidus jõgede kallastel ka rohkelt naaritsa jäljeradu, mis annab veelgi tunnistust, et naaritsatel läheb Hiiumaal hästi.

Video: Madis Põdra

Posted by:

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.