Esimesed pesakonnad kontrollitud

Sel aastal pandi esimene paar kokku 21. märtsil. Järglasi Saarepiigal ja Rajul kahjuks polnud, küll aga on esimesed pojad käes ja kontrollitud märtsi lõpus Terasega paaritunud Malviinal.

Algselt lootsime sel aastal saada 20 pesakonda, tegelikkuses jääb see arv märksa väiksemaks.

Riinal ja Melissal oli vanust juba üksjagu (vastavalt 8 ja 7), kuid kuna nad olid geneetiliselt olulised loomad ja vanim meil järglasi andnud emane oli 7 aastane, otsustasime siiski proovida. Kahjuks edutult.

Kolm looma saadeti 27. aprillil Hiiumaa aedikutesse, kus nad koos poegadega augustis loodusesse lastakse. Loodame, et „hiidlastele“ saabub nende näol peatset verevärskendust.

Neli märtsis-aprillis tiinestatud naaritsat elavad praegu loomaaia poollooduslikes aedikutes. Eelpool nimetatud Malviinal on viis järglast (2 isast, 3 emast), kes sündisid 11.mail. Teistel on pesakonna suurus veel kindlaks tegemata, kuid suure tõenäosusega on kõigil pisipere olemas.

Ülejäänud potensiaalsed naaritsamammad asuvad tavalistes puurides külastajaile suletud liigikaitse labori territooriumil. Kindlaks on tehtud Mummu poegade arv: 5:1 isaste kasuks.

Roosil poegi polnud. Decini loomaaiast pärit Ales on tegus ja igati tubli isane, aga naaritsa kohta juba üsna auväärses eas (saab mai lõpus 8 aastaseks). Temale järelkasvu ilmselt enam juurde ei tule.

Kolme pesakonna pojad saadetakse suve lõpul pärast eraldamist Zoodyssee’sse Prantsusmaal, kus alustatakse samuti euroopa naaritsate tehistingimustes kasvatamise ja paljundamisega vastavalt euroopa naaritsa paljundusprogrammile, mida koordineerib Tallinna loomaaed.

 

Mummu 10 päevased pojad

Mummu 10 päevased pojad

 

 

 

 

 

 

 

Posted by:

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.